בשנת 2014, אמזון השיקה את הסמארטפון הראשון שלה, ה-Fire Phone. המכשיר לא זכה להצלחה והפך לאחד הכשלונות הבולטים של הענקית הטכנולוגית. אך כעת, כששוק הסמארטפונים ממשיך להשתנות ולהתפתח, אמזון מתכננת לחזור עם חידושים טכנולוגיים שיכולים לשנות את כללי המשחק.
אמזון, שידועה בעיקר כפלטפורמת מסחר מקוון, מתמקדת כעת בפיתוחים טכנולוגיים שמטרתם לשפר את חווית המשתמש ולהפוך אותה ליותר מותאמת אישית. אחד הרעיונות המרכזיים הוא פיתוח סמארטפון שיכול לבצע קניות עבור המשתמש באופן עצמאי, על סמך היסטוריית הקניות שלו ותחומי העניין שהוא מביע.
הטכנולוגיה החדשה תתבסס על אלגוריתמים של למידת מכונה ובינה מלאכותית, שיאפשרו למכשיר ללמוד את ההעדפות של המשתמש לאורך זמן. לדוגמה, אם המשתמש נוהג לקנות מוצרי קפה באופן קבוע, הסמארטפון יוכל להציע לו הצעות מבוססות על מבצעים ומוצרים חדשים בתחום הזה. בנוסף, המכשיר יוכל להתריע על מבצעים מיוחדים או על מוצרים שנמצאים על סף סיום במלאי.
מעבר לכך, אמזון מתכננת לשלב בסמארטפון את העוזרת הווירטואלית שלה, אלכסה, שתוכל לסייע למשתמש בביצוע פעולות שונות, כמו הזמנת כרטיסים לאירועים, ניהול יומן אישי ותחזוקת רשימת קניות. כל זה נעשה במטרה להפוך את חווית השימוש לטבעית ואינטואיטיבית יותר.
ההחלטה של אמזון לחזור לשוק הסמארטפונים מגיעה בזמן שבו חברות רבות מתמקדות בפיתוח טכנולוגיות חכמות ומותאמות אישית. מדובר בצעד שאפתני שנועד למצב את אמזון כאחת המובילות בתחום החדשנות הטכנולוגית.
לסיכום, אמזון עשויה להפתיע רבים עם החזרה שלה לעולם הסמארטפונים. אם היא תצליח לשלב את הטכנולוגיות החכמות בצורה מיטבית, היא עשויה לשנות את חווית המשתמש ולהציע ערך מוסף שיכול להתחרות בשחקנים הגדולים בשוק. זה בהחלט קאמבק ששווה לעקוב אחריו.