בשנים האחרונות, חברת מטא (Meta), הידועה קודם לכן כפייסבוק, ניצבת מול אתגרים משפטיים וכלכליים משמעותיים. על רקע זה, עולה השאלה האם החברה תיאלץ למכור את הנכסים האסטרטגיים שלה, אינסטגרם ו-וואטסאפ, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף הדיגיטלי העולמי.
## הרקע להגשת התביעות
במסגרת התביעות שהוגשו נגד מטא, נטען כי החברה ניצלה את כוחה המונופוליסטי בצורה בלתי הוגנת במטרה למנוע תחרות ולהחזיק במעמד דומיננטי בשוק הרשתות החברתיות. התביעה המרכזית הוגשה על ידי נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית (FTC) וכוללת את הדרישה למכור את אינסטגרם ו-וואטסאפ.
## מה עומד על הפרק?
אינסטגרם, שנרכשה על ידי פייסבוק ב-2012 עבור כמיליארד דולר, הפכה לפלטפורמה המובילה לשיתוף תמונות וסרטונים, עם יותר ממיליארד משתמשים פעילים חודשיים. וואטסאפ, שנרכשה ב-2014 בכ-19 מיליארד דולר, מהווה את אחת מהאפליקציות הפופולריות ביותר להודעות ברחבי העולם, עם למעלה משני מיליארד משתמשים.
## השלכות אפשריות של מכירה
במידה ומטא תיאלץ למכור את אינסטגרם ו-וואטסאפ, עשויות להיות לכך השלכות מרחיקות לכת על החברה. אובדן הנכסים הללו עשוי לפגוע ברווחיות החברה וביכולתה לשמור על מעמדה כמובילה בתחום הדיגיטלי. יתר על כן, מכירה כזו עשויה ליצור שינויים בשוק הרשתות החברתיות, תוך פתיחת דלתות למתחרים חדשים.
## תגובת מטא
מטא מתנגדת בתוקף לטענות נגדה וטוענת שהרכישות של אינסטגרם ו-וואטסאפ אושרו בעבר על ידי רשויות התחרות. החברה טוענת כי היא פועלת לחדשנות ולהתפתחות בתחום הדיגיטלי, ולא למניעת תחרות. מטא ממשיכה לטעון שהרכישות תרמו לשיפור חוויית המשתמשים והרחבת מגוון השירותים הזמינים להם.
## מה צופן העתיד?
המאבק המשפטי בין מטא לבין רשויות התחרות בארצות הברית עשוי להימשך זמן רב, ותוצאותיו עשויות להשפיע על כל שוק הרשתות החברתיות. בינתיים, מטא ממשיכה להשקיע בפיתוח טכנולוגיות חדשות ובחיזוק נוכחותה בתחומים כמו מטאוורס ובינה מלאכותית. עם זאת, השאלה האם תיאלץ להיפרד מאינסטגרם ו-וואטסאפ נותרת פתוחה ומעוררת עניין רב.