בשנים האחרונות, הרשתות החברתיות הפכו לזירה מרכזית להפצת מסרים פוליטיים וחברתיים. בעוד שהן מספקות במה רחבה לחופש הביטוי, הן גם מהוות פלטפורמה להפצת הסתה ושנאה. אחת הקבוצות השנויות במחלוקת מבחינה זו היא חמאס, אשר משתמשת ברשתות החברתיות כדי להפיץ את מסריה.
חמאס, ארגון פלסטיני שהוקם בשנות ה-80 של המאה ה-20, מוכר בעולם כארגון טרור על ידי מדינות רבות, כולל ארצות הברית והאיחוד האירופי. למרות זאת, הארגון מצליח להפעיל חשבונות ברשתות החברתיות הגדולות, כמו פייסבוק ואינסטגרם, שבבעלות חברת מטא. חשבונות אלו משמשים להפצת תעמולה, קריאות לפעולה ולעיתים אף הסתה לאלימות.
המדיניות של מטא בנוגע לתכנים אלימים ופוגעניים היא נושא שנוי במחלוקת. החברה טוענת כי היא פועלת בנחישות להסיר תכנים המפרים את כללי הקהילה שלה, אך גם מודה כי כמות המידע העצומה שמועלת לרשתות מדי יום מקשה על מעקב מלא. עם זאת, ישנם מקרים בהם משתמשים מדווחים על תוכן מסית או פוגעני, ולמרות הדיווחים, התוכן לא מוסר.
האם מטא עושה די במניעת הסתה מצד חמאס? זו שאלה מורכבת. מצד אחד, ישנה מחויבות ברורה מצד החברה להיאבק בתכנים מסיתים. מצד שני, ישנה תחושה שהמאמצים אינם מספיקים, במיוחד כאשר מדובר באזורים רגישים מבחינה פוליטית כמו המזרח התיכון.
בנוסף, קיימת ביקורת על כך שמטא לא פועלת בצורה שווה כלפי כל המשתמשים והארגונים. פעילים למען זכויות האדם טוענים כי בעוד שתכנים מסוימים מוסרים במהירות, תכנים אחרים, בעיקר אלו שקשורים לחמאס, נשארים ברשת זמן רב יותר.
למרות הביקורת, מטא ממשיכה לשפר את הכלים הטכנולוגיים שלה לזיהוי תכנים מסיתים ולפעול לשיתוף פעולה עם גופים רגולטוריים ברחבי העולם. החברה מציינת כי היא מחויבת לביצוע שינויים שיבטיחו סביבה בטוחה יותר ברשתות החברתיות.
המאבק בהסתה ברשתות החברתיות הוא אתגר עולמי שדורש שיתוף פעולה בין חברות הטכנולוגיה, ממשלות והחברה האזרחית. רק באמצעות שיתוף פעולה כזה ניתן יהיה להבטיח שהרשתות החברתיות ישמשו ככלי חיובי לקידום דיאלוג ובניית חברה צודקת ושיוויונית.