בשנים האחרונות, גוגל נמצאת במוקד של תשומת לב רגולטורית ברחבי העולם, ובמיוחד באיחוד האירופאי. המתח המתמשך בין ענקית הטכנולוגיה לבין הרגולטורים באירופה מוביל להליכים משפטיים רבים, כאשר האיחוד האירופאי מאשים את גוגל בהתנהלות מונופוליסטית ובפגיעה בתחרות החופשית.
האיחוד האירופאי טוען כי גוגל משתמשת בכוחה כמנוע החיפוש המוביל בעולם כדי לקדם את שירותיה ומוצריה על חשבון המתחרים. אחת מהדרישות המרכזיות של האיחוד היא שגוגל תשנה את הדרך שבה היא מציגה תוצאות חיפוש, כך שתאפשר חשיפה שווה יותר לשירותים של חברות אחרות. למרות שגוגל ביצעה מספר שינויים בנוגע לאופן שבו היא מתנהלת, האיחוד האירופאי עדיין סבור כי השינויים הללו אינם מספקים.
בין הצעדים שגוגל נקטה ניתן למנות את הוספת אפשרות לבחור במנוע חיפוש אחר כברירת מחדל במערכות ההפעלה שלה, וכן שינוי הדרך שבה מוצגים מוצרי חנות האפליקציות שלה. עם זאת, הרגולטורים האירופאים טוענים כי השינויים אינם מספיק רחבים ואינם מונעים את המשך הפגיעה בתחרות החופשית.
במקביל, גוגל עומדת בפני קנסות כספיים גבוהים, כאשר האיחוד האירופאי כבר הטיל עליה קנסות בסך מיליארדי יורו בגין הפרות קודמות של חוקי התחרות. גוגל מצידה ממשיכה לטעון כי היא פועלת בהתאם לחוק וכי השינויים שהיא ביצעה משפרים את חווית המשתמש ומקדמים חדשנות.
השפעת המאבק המשפטי בין גוגל לאיחוד האירופאי חורגת מגבולות אירופה, שכן ההחלטות שמתקבלות כאן עשויות להשפיע על מדיניות רגולטורית גם במדינות אחרות. יתרה מכך, המאבק הזה מצביע על הצורך בבחינה מחודשת של חוקי התחרות בעידן הדיגיטלי, שבו התאגידים הטכנולוגיים הגדולים מחזיקים בכוח משמעותי כל כך.
המאבק המשפטי הזה עשוי לקחת שנים, אך הוא מהווה נקודת מפנה חשובה בעיצוב עתיד האינטרנט והחדשנות הדיגיטלית. גוגל, כמו חברות טכנולוגיה אחרות, נדרשת לאזן בין הרצון להמשיך ולפתח את עסקיה לבין הצורך לפעול במסגרת חוקי התחרות החדשים שנכתבים בימים אלו.