סקירת הונור מג'יק V5: המתקפל הדק, מחיר בישראל ובאילת
סקירת הונור מג'יק V5: מתקפל דק של 8.8 מ"מ עם סוללת 5,820mAh, מצלמת זום 3x וטעינה של 66W. מפרט, השוואה ל-Fold7, מחיר בישראל וכמה חוסכים באילת.

סקירת הונור מג'יק V5: מתקפל דק של 8.8 מ"מ עם סוללת 5,820mAh, מצלמת זום 3x וטעינה של 66W. מפרט, השוואה ל-Fold7, מחיר בישראל וכמה חוסכים באילת.

סקירת הונור מג'יק V5 (Honor Magic V5) עוסקת במכשיר שהגיע לשוק עם יעד אחד ברור: להוכיח שטלפון מתקפל בפורמט ספר יכול להיות דק וקל כמעט כמו סמארטפון רגיל, בלי לוותר על סוללה גדולה ועל מצלמת זום. הונור הכריזה עליו בסין ב-2 ביולי 2025, והשקה גלובלית נערכה בלונדון ב-28 באוגוסט 2025. היום, יותר משנה אחרי, כבר יש לו יורש (Magic V6), ובדיוק בגלל זה הוא מעניין: המחיר שלו ירד, והמפרט עדיין מתחרה בהרבה מתקפלים חדשים. המכשיר מתאים למי שרוצה מסך של כמעט 8 אינץ' בכיס, עובד הרבה עם מסמכים, מיילים ווידאו, ומוכן לוותר על אחריות של יבואן רשמי כדי לשלם פחות על מתקפל מהשורה הראשונה.
| מאפיין | פרט |
|---|---|
| הכרזה | 2 ביולי 2025 (סין); השקה גלובלית 28 באוגוסט 2025 |
| מסך פנימי | 7.95 אינץ' OLED מתקפל, 2352×2172 פיקסלים, 120Hz, עד 5,000 ניט ב-HDR |
| מסך חיצוני | 6.43 אינץ' OLED, 2376×1060 פיקסלים, 120Hz, עד 1,800 ניט בהירות כללית |
| שבב | Snapdragon 8 Elite, מעבד גרפי Adreno 830 |
| זיכרון ואחסון | 16GB RAM עם 512GB בגרסה הגלובלית (בשווקים מסוימים גם 1TB) |
| מצלמות אחוריות | 50MP ראשית (f/1.6, OIS) + 50MP רחבה במיוחד (f/2.0) + 64MP טלפוטו פריסקופ (f/2.5, OIS, זום אופטי 3x) |
| מצלמות סלפי | 20MP במסך הפנימי + 20MP במסך החיצוני |
| סוללה | 5,820mAh (טיפוסי), סיליקון-פחמן |
| טעינה | 66W חוטית, 50W אלחוטית |
| עמידות | IP58 ו-IP59 |
| מידות ומשקל | סגור: 8.8 מ"מ (לבן) או 9 מ"מ (שאר הצבעים); פתוח: 4.1–4.2 מ"מ; 217–222 גרם |
| קישוריות | 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0, NFC, eSIM (עד שני eSIM), USB-C 3.2 Gen 1 |
| מערכת הפעלה | MagicOS 9.0.1 מבוסס Android 15 |
| צבעים | לבן שנהב, שחור, זהב, חום-אדמדם (לפי שוק) |
| מחיר השקה באירופה | 1,999 אירו; בבריטניה 1,699.99 ליש"ט |

הנתון שכולם דיברו עליו בהשקה הוא העובי. בגרסה הלבנה מג'יק V5 עובי של 8.8 מ"מ כשהוא סגור ו-4.1 מ"מ בלבד כשהוא פתוח, והמשקל כ-217 גרם. בצבעים האחרים הוא עבה ב-0.2 מ"מ וכבד בכ-5 גרם, כי הגב שונה. לשם השוואה, גלקסי Z Fold7 של סמסונג, שהוכרז שבוע אחריו, עומד על 8.9 מ"מ סגור. בפועל מדובר בהפרש שאי אפשר להרגיש ביד, וגם סוקרים כמו T3 ציינו שעשירית מילימטר לא משנה. מה שכן חשוב: זה מתקפל שנכנס לכיס מכנסיים כמו טלפון רגיל, וזה היה רחוק מלהיות מובן מאליו לפני כמה שנים.
מודול המצלמות העגול והגדול בגב בולט לא מעט, וזו אחת ההערות החוזרות בסקירות. על השולחן המכשיר מתנדנד מעט, ובכיס הוא מורגש. הציר מאפשר פתיחה מלאה ועמידה בזוויות ביניים, כך שאפשר להעמיד את הטלפון חצי פתוח לשיחות וידאו או לצפייה.
חשוב לדעת שהתקן כאן הוא IP58 ו-IP59. הספרה 5 אומרת שיש הגנה חלקית מאבק, לא אטימות מלאה כמו IP6X. הספרות 8 ו-9 מתייחסות למים: טבילה ממושכת ועמידות בהתזה חזקה וחמה. זה עדיין צעד גדול לעומת רוב המתקפלים, שבהם ההגנה מאבק הייתה מינימלית. אבל חול דק, כמו בחוף, הוא עדיין אויב של כל ציר מתקפל, ומי שגר באילת צריך לזכור את זה.
המסך הפנימי בגודל 7.95 אינץ', ברזולוציה 2352×2172, כמעט ריבועי. זה פורמט שמתאים במיוחד לעבודה עם שתי אפליקציות זו לצד זו, לקריאת מסמכים ולגלישה. המסך החיצוני, 6.43 אינץ', רחב יחסית. זה אולי ההבדל החשוב ביותר לעומת מתקפלים צרים מהדור הקודם: אפשר להקליד ולהשתמש בו כמו בטלפון רגיל, בלי לפתוח את המכשיר כל פעם.
שני המסכים תומכים ב-120Hz. לפי הונור הבהירות מגיעה עד 5,000 ניט בתוכן HDR, והבהירות הכללית עד 1,300 ניט במסך הפנימי ו-1,800 ניט בחיצוני. מי שרגיש להבהוב יכול להיעזר בעמעום PWM בתדר 4320Hz, טכנולוגיה שהונור מדגישה בכל הדגמים שלה. הקמט באמצע המסך הפנימי עדיין קיים, כמו בכל מתקפל, והוא נראה בעיקר באור צד.
בלב המכשיר נמצא Snapdragon 8 Elite, השבב הדגל של קוואלקום ל-2025, עם 16GB זיכרון RAM בגרסה הגלובלית. זה אותו שבב שהיה בגלקסי S25 אולטרה. המשמעות היא שאין שום פשרה בביצועים לעומת טלפון דגל רגיל, ושהמכשיר יחזיק מעמד גם בעוד כמה שנים. מבחינת משחקים, ב-Pocket Tactics דיווחו על ירידה של כ-20% בסוללה לשעה של משחק כבד בהגדרות הגבוהות ביותר. זה נתון סביר למשחק תובעני על מסך כל כך גדול.
במערך האחורי שלוש מצלמות. הראשית ברזולוציית 50MP עם צמצם f/1.6 וייצוב אופטי. לצידה רחבה במיוחד של 50MP, שמשמשת גם לצילומי מאקרו, וטלפוטו פריסקופ של 64MP עם זום אופטי 3x וייצוב אופטי. הונור מציינת זום דיגיטלי עד 100x, אבל זה נתון שיווקי. איכות שימושית מתקבלת בטווח הנמוך בהרבה.
זה מערך מצלמות טוב מאוד במונחים של מתקפלים, שבהם בדרך כלל מתפשרים בגלל העובי. הוא לא מגיע לרמה של טלפוני הדגל של הונור עם חיישני 200MP, כמו Magic8 Pro, אבל עדיף על המצלמות של רוב המתקפלים מאותה שנה. יש גם מצלמת סלפי של 20MP בכל אחד מהמסכים, ואפשר לצלם סלפי עם המצלמות האחוריות באמצעות המסך החיצוני כעינית.
כאן מג'יק V5 באמת בולט. סוללת סיליקון-פחמן של 5,820mAh (טיפוסי) היא גדולה בהרבה מ-4,400mAh של גלקסי Z Fold7, והיא נכנסה לגוף דק יותר. זמן הסוללה הוא היתרון שהוזכר בכמעט כל סקירה: ב-Mighty Gadget דווח על יותר מ-10 שעות מסך דולק בשימוש מעורב, וב-TechRadar ו-Android Central ציינו את הסוללה כיתרון מרכזי.
הטעינה החוטית מגיעה ל-66W, והאלחוטית ל-50W. זה מהיר בהרבה ממתחרים רבים, אבל צריך מטען תואם של הונור כדי להגיע למהירויות האלה. באירופה המטען לא נכלל באריזה, ובגרסאות אחרות הוא נכלל. כדאי לברר מראש מה מגיע בקופסה.
המכשיר יצא עם MagicOS 9.0.1 על בסיס Android 15, וכולל את Gemini של גוגל לצד כלי AI של הונור: סיכום מסמכים, תרגום שיחות, כלי כתיבה ועריכת תמונות. בממשק המתקפל יש מסך מפוצל, חלונות צפים ואפשרות לפתוח אפליקציות בשני חצאים. הביקורת העקבית בסקירות, למשל ב-Android Central וב-T3, היא שהממשק עצמו מרגיש פחות מלוטש מזה של סמסונג. זה לא פוגע בשימוש, אבל מורגש למי שמגיע מגלקסי.
יש 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0 ו-NFC. המכשיר תומך בשני כרטיסי SIM פיזיים, או ב-SIM ו-eSIM, או בשני eSIM. בישראל רשת ה-5G של רוב המפעילים פועלת בתדר n78, ולכן לפני קנייה כדאי לוודא מול טבלת התדרים של הגרסה הספציפית שהיא כוללת את התדר הזה. נקודה חשובה נוספת היא VoLTE. בטלפונים שלא נמכרים דרך יבואן רשמי, תמיכה בשיחות על גבי 4G תלויה בהגדרות המפעיל ובקושחה, ולא תמיד עובדת מהיום הראשון. מאז כיבוי רשתות 3G בישראל, טלפון בלי VoLTE פעיל לא יוכל לבצע שיחות רגילות. לכן כדאי לשאול את המוכר במפורש אם המכשיר נבדק עם המפעיל שלכם.
לעומת Magic V3, שהוכרז ב-2024, הקפיצה העיקרית היא בשבב (Snapdragon 8 Elite במקום Snapdragon 8 Gen 3), בסוללה הגדולה יותר, במסך החיצוני הרחב יותר ובעמידות לאבק, שקיבלה דירוג של IP58/IP59. העובי נשאר בערך זהה, אבל נכנסו לגוף יותר סוללה ויותר יכולות.
מול גלקסי Z Fold7: סמסונג מציעה ממשק מלוטש יותר, תמיכה רשמית בישראל ומסך פנימי של 8 אינץ'. הונור מציעה סוללה גדולה בהרבה (5,820mAh מול 4,400mAh), טעינה מהירה בהרבה (66W מול 25W), טעינה אלחוטית מהירה ועמידות טובה יותר לאבק. מול Magic V6: היורש מוסיף שבב חדש יותר, סוללה של 6,660mAh ועמידות IP68/IP69, אבל הוא גם יקר יותר. מי שמחפש תמורה לכסף יכול להסתפק ב-V5.

מג'יק V5 לא נמכר בישראל דרך יבואן רשמי. להונור יש יבואנית רשמית בארץ, חברת סל נאו, אבל באתרי השוואת המחירים הדגם הזה מופיע אצל חנויות שמייבאות אותו בעצמן, לרוב כגרסה גלובלית ועם אחריות של החנות. באוקטובר 2026 מוצגת בזאפ גרסת 512GB עם 16GB RAM במחירים של 6,399 עד 6,780 ש"ח, תלוי בחנות. לשם השוואה, מחיר ההשקה באירופה היה 1,999 אירו.
למה באילת זה זול יותר? אילת היא אזור סחר חופשי, ועסקאות בעיר פטורות ממע"מ. מאז ינואר 2025 שיעור המע"מ בישראל הוא 18%. כדי לחשב מחיר בלי מע"מ מחלקים ב-1.18, והחיסכון יוצא כ-15% מהמחיר הכולל.
דוגמה מחושבת: 6,399 ש"ח חלקי 1.18 שווה כ-5,423 ש"ח, כלומר חיסכון של כ-976 ש"ח. במחיר של 6,780 ש"ח המחיר בלי מע"מ יוצא כ-5,746 ש"ח. בפועל המחיר באילת תלוי בחנות. יש חנויות שמעבירות את כל החיסכון ללקוח ויש שלא.
בעמוד הזה מופיע טופס לבקשת הצעת מחיר מחנויות באילת, כך שאפשר לקבל כמה הצעות לפני שמגיעים.
במתקפלים, התיקונים יקרים יותר מאשר בטלפון רגיל, וזה נכון במיוחד כשאין יבואן רשמי שמחזיק מלאי חלקים. כמה דברים שכדאי לדעת:
לאיתור מעבדה מתאימה אפשר להיעזר באינדקס מעבדות הסלולר. לבעיות תוכנה, טעינה או קליטה שאפשר לפתור לבד, כדאי להציץ במדריכי תקלות.
מג'יק V5 מתאים למי שרוצה טלפון מתקפל אמיתי בפורמט ספר, דק וקל, עם סוללה שמחזיקה יום מלא בלי חרדה. הוא מתאים במיוחד לאנשי עסקים, לסטודנטים שקוראים הרבה ולמי שצופה בווידאו בדרכים. הוא פחות מתאים למי שחשובה לו אחריות רשמית בישראל, למי שרגיל לממשק של סמסונג או למי שצריך עמידות מלאה לאבק וחול.
אין מחיר רשמי, כי המכשיר נמכר ביבוא מקביל. אם המחיר בשאר הארץ הוא כ-6,399 ש"ח, המחיר בלי מע"מ יוצא כ-5,423 ש"ח. המחיר בפועל תלוי בחנות ובמלאי.
כן. יש לו דירוג IP58 ו-IP59, כלומר עמידות בטבילה ובהתזה חזקה. ההגנה מאבק חלקית בלבד, ולכן כדאי להרחיק אותו מחול. נזקי מים בדרך כלל לא מכוסים באחריות.
V5 מנצח בסוללה, בטעינה ובעמידות לאבק. Fold7 מנצח בממשק, בזמינות רשמית בישראל ובשירות. מי שחשוב לו זמן סוללה יעדיף את הונור, ומי שחשוב לו שקט נפשי באחריות יעדיף את סמסונג.
לרוב לא. ההבדלים הם שבב חדש יותר, סוללה גדולה יותר ועמידות IP68/IP69. מי שכבר מחזיק V5 לא ירגיש קפיצה גדולה בשימוש היומיומי.
בגרסה הגלובלית יש ממשק עברית ותמיכה ב-5G. לפני קנייה כדאי לוודא שמדובר בגרסה גלובלית ולא סינית, ולבדוק VoLTE מול המפעיל.
לבן שנהב, שחור, זהב וחום-אדמדם, בהתאם לשוק. הגרסה הלבנה היא הדקה והקלה ביותר.
הונור מג'יק V5 היה אחד המתקפלים המרשימים של 2025, ועדיין רלוונטי בסוף 2026: דק, עם סוללה גדולה, טעינה מהירה ומצלמת זום. החיסרון העיקרי לקונה הישראלי הוא שאין לו יבואן רשמי, ולכן חשוב לבחור חנות עם אחריות ברורה. מי שמתכנן לקנות אותו באילת יכול לחסוך כמעט אלף שקלים. כדאי להשוות בין חנויות סלולר באילת לפני ההחלטה.
השאירו פרטים וחנויות סלולר באילת יחזרו אליכם עם מחיר וזמינות במלאי. בלי התחייבות.