סקירת גלקסי Z טרייפולד: מפרט, מחיר והאם נמכר בישראל
סקירת גלקסי Z טרייפולד: מסך 10 אינץ' שמתקפל פעמיים, DeX עצמאי וסוללת 5,600mAh. למה לא נמכר רשמית בישראל, למה הופסק, ומה לבדוק לפני קנייה באילת.

סקירת גלקסי Z טרייפולד: מסך 10 אינץ' שמתקפל פעמיים, DeX עצמאי וסוללת 5,600mAh. למה לא נמכר רשמית בישראל, למה הופסק, ומה לבדוק לפני קנייה באילת.

סקירת גלקסי Z טרייפולד היא סקירה של מכשיר יוצא דופן במיוחד: הטלפון הראשון של סמסונג שמתקפל פעמיים ונפתח למסך של 10 אינץ', כמעט טאבלט מלא שנכנס לכיס. השם הרשמי הוא Galaxy Z TriFold, והוא הוכרז ב-2 בדצמבר 2025 (1 בדצמבר לפי שעון ארה"ב). כבר בהתחלה חשוב לומר את הדבר החשוב ביותר לקורא בישראל: הטרייפולד מעולם לא נמכר כאן באופן רשמי. סמסונג השיקה אותו בשישה שווקים בלבד, ובמרץ 2026, כשלושה חודשים אחרי ההשקה, הודיעה על הפסקת המכירות. המכשיר מתאים בעיקר לחובבי טכנולוגיה שרוצים את המתקפל הכי מתקדם שסמסונג ייצרה, ולמי שעובד הרבה עם מסמכים וחלונות מרובים. בסקירה ריכזנו את המפרט הרשמי, את מה שעלה מהביקורות שפורסמו, ומה המשמעות למי שבכל זאת שוקל להשיג אחד בישראל.
| מאפיין | פרט |
|---|---|
| הכרזה | 2 בדצמבר 2025 |
| יציאה לשוק | קוריאה 12.12.2025; סינגפור ואיחוד האמירויות 19.12.2025; טייוואן 22.12.2025; ארה"ב 30.1.2026 |
| סטטוס | המכירות הופסקו החל ממרץ 2026; לא נמכר רשמית בישראל |
| מסך פנימי | 10 אינץ' Dynamic AMOLED 2X מתקפל פעמיים, 2160×1584 (יחס 4:3, כ-269ppi), 120Hz, עד 1,600 ניט |
| מסך חיצוני | 6.5 אינץ' Dynamic AMOLED 2X, 2520×1080, 120Hz, עד 2,600 ניט, Gorilla Glass Ceramic 2 |
| מעבד | Snapdragon 8 Elite for Galaxy (3 ננומטר) |
| זיכרון ואחסון | 16GB RAM עם 512GB או 1TB (בארה"ב רק 512GB), ללא כרטיס זיכרון |
| מצלמות אחוריות | 200MP ראשית (f/1.7, ייצוב אופטי) + 12MP רחבה במיוחד (f/2.2) + 10MP טלפוטו עם זום אופטי x3 |
| מצלמות סלפי | 10MP במסך החיצוני + 10MP במסך הפנימי |
| וידאו | עד 8K ב-30 פריימים, 4K ב-60 פריימים |
| סוללה | 5,600mAh במערך של שלושה תאים |
| טעינה | 45W חוטית (כ-50% בחצי שעה), 15W אלחוטית, 4.5W טעינה הפוכה |
| מידות | פתוח: 159.2×214.1 מ"מ, עובי 3.9–4.2 מ"מ; סגור: 159.2×75 מ"מ, עובי 12.9 מ"מ |
| משקל | 309 גרם |
| עמידות | IP48 |
| חומרים | מסגרת Advanced Armor Aluminum, בית ציר מטיטניום |
| תוכנה | Android 16 עם One UI 8 בהשקה; DeX עצמאי על המכשיר |
| צבע | Crafted Black בלבד |
| מחיר השקה | 2,899 דולר בארה"ב (512GB); כ-3.59 מיליון וון בקוריאה |

הטרייפולד בנוי משלושה חלקים שמחוברים בשני צירים בגדלים שונים. שני הקצוות מתקפלים פנימה, כך שהמסך הגדול מוגן כשהמכשיר סגור, ובחוץ נשאר מסך רגיל של 6.5 אינץ'. סמסונג בחרה בקיפול פנימי ולא בתצורת Z שבה חלק מהמסך נשאר חשוף, כמו במתקפלים משולשים של יצרנים אחרים. זה מגן יותר על המסך, אבל דורש לקפל בסדר הנכון. לכן סמסונג הוסיפה התראה: אם מנסים לסגור את המכשיר בסדר הלא נכון, מופיעה אזהרה על המסך והמכשיר רוטט.
הצירים הם גרסה משופרת של Armor FlexHinge, עם מבנה של שתי מסילות שמאפשר לפאנלים להיסגר כמעט בלי רווח. כשהמכשיר פתוח, החלק הדק ביותר שלו הוא 3.9 מ"מ בלבד, דק יותר מכל טלפון רגיל. סגור, העובי הוא 12.9 מ"מ, והמשקל 309 גרם, כמעט פי אחד וחצי מאייפון רגיל. ב-ynet, שהתנסו במכשיר בתערוכת CES 2026, ציינו את המשקל כחולשה העיקרית: הוא קשה להכנסה לכיס של ג'ינס ומורגש גם בכיס פנימי של מעיל. כשהוא פתוח, המשקל מתפזר על שטח גדול והוא מרגיש קל יחסית לגודלו, כפי שציינו ב-Tom's Guide.
לפי סמסונג, המסך הפנימי עבר בדיקה של 200,000 מחזורי קיפול, שהחברה משווה לכ-100 קיפולים ביום במשך חמש שנים. המסגרת עשויה אלומיניום, בית הציר מטיטניום, והעמידות היא IP48: עמיד לטבילה במים מתוקים, אבל לא מוגן מפני אבק דק וחול.
המסך הפנימי בגודל 10 אינץ' הוא הגדול ביותר שהיה אי פעם בטלפון של סמסונג. היחס הוא 4:3, כמו טאבלט קטן, והרזולוציה 2160 על 1584. צפיפות הפיקסלים, כ-269 לאינץ', נמוכה ממה שמקובל בטלפונים, אבל במסך בגודל הזה ובמרחק צפייה של טאבלט זה פחות מורגש. הבהירות המרבית היא 1,600 ניט, נמוכה בהשוואה למסך החיצוני (2,600 ניט) ולפולדים החדשים. סמסונג מתארת את המסך הפנימי כשווה לשלושה מסכים של 6.5 אינץ' זה לצד זה, וזה בדיוק הרעיון: שלוש אפליקציות במצב אנכי במקביל.
מה לגבי הקמטים? כאן יש שניים, אחד בכל ציר. בביקורות הדעות חלוקות. ב-Gizmodo התרשמו שהקמטים פחות בולטים מבמתקפלים קודמים של סמסונג, אבל הזהירו שהתרשמו ממכשירי תצוגה. ב-ynet מנו את שני הקמטים הנראים בין החסרונות, ובביקורת של Nexafeed כתבו שהם בולטים ברגע שהאור פוגע במסך. מי שרגיש לזה צריך לקחת את זה בחשבון.
המעבד הוא Snapdragon 8 Elite for Galaxy, השבב של דור 2025 שנמצא גם בגלקסי S25 ובפולד 7, עם 16GB זיכרון בכל הגרסאות. זה כבר לא השבב החדש ביותר, אבל הוא חזק מספיק לכל שימוש יומיומי ולמשחקים כבדים.
הפיצ'ר שמבדיל את הטרייפולד מכל טלפון אחר של סמסונג הוא DeX עצמאי. עד עכשיו, כדי להשתמש ב-DeX היה צריך לחבר מסך או טלוויזיה. בטרייפולד מפעילים אותו ישירות מההגדרות המהירות, והמסך הפנימי הופך לממשק בסגנון מחשב, עם שולחנות עבודה וחלונות. לפי סמסונג אפשר לפתוח עד ארבעה שולחנות עבודה עם עד חמש אפליקציות בכל אחד, ולחבר מקלדת ועכבר ב-Bluetooth. ב-ynet ציינו שזה שימושי במיוחד לגיליונות אלקטרוניים, קבצי PDF ומצגות, ובאתר Sammyguru כתבו שהוא יכול להחליף מחשב נייד בעבודה קלה עד בינונית.
המכשיר הושק עם Android 16 ו-One UI 8, ועם Galaxy AI ו-Gemini Live שמבינים מה מוצג על המסך או במצלמה. לפי הדיווחים, הוא כבר קיבל את One UI 8.5 ומאוחר יותר את One UI 9 על Android 17, וסמסונג מתחייבת לעדכונים עד דצמבר 2032. הפסקת המכירות לא אמורה לפגוע בעדכוני התוכנה.
מערך המצלמות של הטרייפולד דומה מאוד לזה של הפולד 7: מצלמה ראשית של 200MP עם צמצם f/1.7 וייצוב אופטי, רחבה במיוחד של 12MP וטלפוטו של 10MP עם זום אופטי x3. יש גם שתי מצלמות סלפי של 10MP, אחת במסך החיצוני ואחת בפנימי. במילים אחרות, מצלמה טובה מאוד של מתקפל, אבל לא מערך ברמת הגלקסי S25 אולטרה, שיש לו זום x5. ב-Tom's Guide ציינו שהמצלמות לא בצמרת, ובמכשיר שזה המחיר שלו זו ביקורת מוצדקת. היתרון האמיתי הוא המסך: צפייה בתמונות ועריכה שלהן על 10 אינץ' נוחות הרבה יותר מבכל טלפון אחר.
הסוללה של 5,600mAh היא הגדולה ביותר שסמסונג הכניסה למתקפל עד אז, והיא מפוצלת לשלושה תאים, אחד בכל פאנל. הטעינה החוטית היא 45W, ולפי סמסונג מגיעה לכ-50% בחצי שעה. יש גם טעינה אלחוטית של 15W וטעינה הפוכה של 4.5W.
עם זאת, מסך של 10 אינץ' צורך הרבה חשמל, ו-5,600mAh נשמע פחות מרשים כשמתחרים סיניים מציעים סוללות סיליקון-פחמן של יותר מ-7,000mAh, כפי שציינו ב-Gizmodo. ב-HardwareZone מדדו כ-9.5 שעות בבדיקת הסוללה שלהם, וב-Sammyguru דיווחו על ממוצע של כחמש שעות מסך בשימוש יומיומי. מי שעובד הרבה על המסך הפתוח יצטרך כנראה להטעין לפני סוף היום.
הטרייפולד תומך ב-5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, NFC, UWB ו-eSIM. לפי GSMArena, הגרסה הגלובלית (SM-F968B) כוללת את תדר n78 שמשמש את רשתות ה-5G בישראל. אבל כאן נמצאת הבעיה האמיתית: מאחר שהמכשיר לא נמכר רשמית בישראל, הוא גם לא עבר התאמה למפעילים המקומיים. מכשיר מקוריאה, מסינגפור, מטייוואן או מארה"ב עלול לא לתמוך ב-VoLTE אצל המפעיל שלכם, ואחרי כיבוי רשתות הדור השלישי בישראל, טלפון בלי VoLTE פשוט לא מבצע שיחות רגילות. לפני כל קנייה צריך לברר מול המפעיל אם הדגם הספציפי נתמך.
לטרייפולד אין דור קודם, הוא המתקפל המשולש הראשון של סמסונג. ההשוואה הטבעית היא לפולד 7, המתקפל של אותה שנה:
מול גלקסי Z פולד 8 אולטרה: היורש של הפולד 7 שהושק ביולי 2026 נמכר רשמית בישראל, קל בכ-94 גרם, ומקבל מעבד חדש יותר, סוללת 5,000mAh ומצלמה רחבה של 50MP, אבל עם מסך פנימי של 8 אינץ' בלבד. לרוב האנשים בישראל הוא הבחירה ההגיונית יותר.
מול Huawei Mate XT: הוואווי הקדימה את סמסונג במתקפל משולש, אבל בתצורת Z שבה חלק מהמסך נשאר חשוף כשהוא מקופל, ובלי שירותי גוגל. גם הוא לא נמכר רשמית בישראל.

אין לטרייפולד מחיר רשמי בישראל, כי הוא לא הושק כאן. ב-mako פרסמו ביום ההכרזה שלפי סמסונג המכשיר "כרגע לא מתוכנן להגיע לישראל", ובאתר סמסונג ישראל אין לו עמוד מוצר. ב-ynet כתבו בינואר 2026 שהוא צפוי להגיע ארצה במהלך השנה, אבל זה לא קרה לפני הפסקת המכירות. המחיר הרשמי בארה"ב היה 2,899 דולר לגרסת 512GB, ובקוריאה כ-3.59 מיליון וון. כל מחיר בישראל, אם תמצאו מכשיר ביבוא מקביל או יד שנייה, ייקבע לפי המשווק ולפי המלאי, ולא כדאי להסתמך על המרת מטבע פשוטה.
לגבי אילת: הפטור ממע"מ חל על כל מכשיר שנמכר בעיר. המע"מ בישראל הוא 18% מאז ינואר 2025, ולכן מחיר ללא מע"מ הוא בערך המחיר המלא חלקי 1.18, כלומר כ-15% פחות. לשם המחשה בלבד, ולא כמחיר אמיתי של הטרייפולד: על כל 10,000 ש"ח של מחיר כולל מע"מ, החיסכון באילת הוא כ-1,525 ש"ח, והמחיר יורד לכ-8,475 ש"ח. בעמוד הזה מופיע טופס לבקשת הצעת מחיר מחנויות באילת, ושם אפשר לבדוק אם למישהו יש מלאי או חלופה דומה.
במכשיר עם שני צירים ומסך שמתקפל פעמיים, יש יותר נקודות תורפה מבמתקפל רגיל. הבעיות הצפויות דומות לאלה של כל המתקפלים: שריטות במסך הפנימי, שלפי Nexafeed נשרט בקלות, קילוף של מגן המסך, חדירת אבק לצירים ופגיעה במסך מקיפול בסדר הלא נכון. בסינגפור, למשל, סמסונג הציעה לבעלי המכשיר הנחה חד-פעמית של 50% על תיקון מחוץ לאחריות, מה שמרמז עד כמה התיקונים יקרים.
בישראל המצב מסובך יותר: המכשיר לא נמכר כאן רשמית, ולכן אין ודאות לגבי זמינות של מסך פנימי, צירים או סוללה במעבדות השירות של סמסונג. תיקון עלול לחייב הזמנת חלפים מחו"ל או משלוח המכשיר. לפני קנייה כדאי לברר מול מעבדה מקצועית אם היא יכולה לטפל בדגם. רשימת מעבדות לפי אזור יש באינדקס מעבדות הסלולר, ופתרונות לתקלות נפוצות במתקפלים במדריכי תקלות.
הטרייפולד מתאים למעט מאוד אנשים בישראל: חובבי טכנולוגיה שרוצים פריט נדיר ויודעים לחיות בלי אחריות יבואן, ואנשים שעובדים הרבה עם מסמכים ורוצים מסך של טאבלט עם DeX בכיס. לכל השאר, ובמיוחד למי שצריך מכשיר אמין לשנים, עם שירות מסודר וקליטה בטוחה, עדיף פולד 8 אולטרה או פולד 8 מהיבואן הרשמי.
לא באופן רשמי. סמסונג השיקה אותו רק בקוריאה, בסין, בטייוואן, בסינגפור, באיחוד האמירויות ובארה"ב, ואין לו עמוד באתר סמסונג ישראל. אפשר אולי למצוא מכשיר ביבוא מקביל או יד שנייה, בלי אחריות יבואן.
בארה"ב המחיר הרשמי היה 2,899 דולר לגרסת 512GB, ובקוריאה כ-3.59 מיליון וון. אין מחיר רשמי בשקלים, וכל מחיר בישראל תלוי במשווק.
אם חנות באילת מחזיקה מכשיר, הוא יימכר ללא מע"מ, כלומר כ-15% פחות מהמחיר המלא. בגלל שהמכשיר לא מיוצר יותר, כדאי לבקש הצעת מחיר ולבדוק מלאי לפני שמגיעים.
לפי הדיווחים, סמסונג אישרה ל-Bloomberg במרץ 2026 שהמכירות מופסקות, קודם בקוריאה ואחר כך בארה"ב עם גמר המלאי. כלי תקשורת ייחסו זאת לעלייה במחירי הזיכרון והרכיבים, ולכך שהמכשיר היה בעיקר הדגמה טכנולוגית בכמות מוגבלת. לפי הדיווחים, דור שני נמצא בפיתוח.
הוא עומד בתקן IP48, כלומר עמיד לטבילה במים מתוקים, אבל לא מוגן מפני אבק דק וחול. לא מומלץ לקחת אותו לחוף.
לרוב הקונים בישראל, פולד 8 אולטרה. הוא נמכר רשמית, עם אחריות ושירות, קל יותר ב-94 גרם ועם מעבד חדש יותר. הטרייפולד עדיף רק אם מסך של 10 אינץ' ו-DeX עצמאי חשובים לכם יותר מכל השאר.
הוא תומך בתדר 5G n78 שבשימוש בישראל, אבל תמיכה ב-VoLTE תלויה בדגם ובמפעיל. בלי VoLTE לא תוכלו לבצע שיחות רגילות, ולכן חובה לבדוק מול המפעיל לפני הקנייה.
הגלקסי Z טרייפולד הוא הישג הנדסי מרשים והצצה לכיוון שאליו הולכים המתקפלים: טאבלט של 10 אינץ' שמתקפל לגודל של טלפון, עם DeX שמאפשר לעבוד כמעט כמו במחשב. אבל הוא היה מוצר נישה מההתחלה, יקר, כבד, נמכר בשישה שווקים בלבד והופסק אחרי כשלושה חודשים. לקורא בישראל המשמעות ברורה: בלי יבואן רשמי, בלי ודאות לגבי VoLTE וחלפים ועם מלאי נדיר, זו קנייה רק למי שיודע בדיוק למה הוא נכנס. מי שמחפש את חוויית המסך הגדול עם ראש שקט יסתדר טוב יותר עם הפולד 8 אולטרה. אם אתם רוצים לבדוק מה זמין בלי מע"מ, אפשר להתחיל בחנויות סלולר באילת.
השאירו פרטים וחנויות סלולר באילת יחזרו אליכם עם מחיר וזמינות במלאי. בלי התחייבות.